A csillagjegy jellemzése

Vízöntő

01.21. - 02.19.
Eleme: a levegő
Stabilitása: szilárd
Bolygója: az Uránusz és Szaturnusz
Polaritása: pozitív
Fő színe: sötétpiros
Köve: gránit
Szerencsenap: szerda
Szerencseszám: 8; 4
Szerencseszín: pasztellkék és zöld
A siker forrása: a nagyvárosok
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- barátságos és emberszerető
- eleven, becsületes és hűséges
- eredeti és találékony
- független és intellektuális
- szeret különbözni másoktól

Negatív jellemzők


- csökönyös és bosszúálló
- ingerlékeny és kiszámíthatatlan
- szenvedélymentes és közönyös
- rendszertelen és ellenszegülő

Személyiség-profil


Független gondolkodású, természeténél fogva barátságos és emberszerető, eredeti és kreatív, aki racionális, hűséges és idealisztikus. Nagyon akaratos és találékony. Valamennyire ellenszegülő és különc, kiszámíthatatlan és csapongó. Hiányzik belőle a tapintat, önfejű, ami miatt érzelemszegénynek tűnik. A Vízöntő nehezen kiismerhető, hiszen folyamatosan változik. Egyik pillanatban kifejező, érdekes és aktív, aztán megmagyarázhatatlanul barátságtalanná és nemtörődömmé válik. Komoly oldala miatt gyakran barátságtalannak tűnik. A Vízöntő figyelemreméltó ember. Jómodorú. Bájos és jó benyomást tesz másokra, de akaratossá és konokká válhat. Kalandvágyó. Nagyon érzékeny, ezért könnyen meg lehet sérteni az érzéseit. Ha megbántják, könnyen dühbe gurul, de hamar le is csillapodik. Hirtelen előállt körülmények között bármit túlreagálhat. Az egyik legbarátságosabb ember, bármikor számíthatsz rá, melléd áll és felvidít. Jó hallgatóság, törődik a barátaival. Akik nem állnak hozzájuk közel, azok iránt közönyösek. Eleven, találékony és élvezi az eredetiségét. Úgy tűnhet, nem tart lépést a világgal, mert mindig igyekszik kilógni a tömegből. Bármi megtörténhet vele, sokszor különcnek tartják. Ebben az a vicces, hogy a Vízöntő imád különcnek lenni! Kicsit nehéz közel kerülni hozzá, de ha sikerrel jársz, akkor örökké hűséges és lojális társad marad. Hajlamos a szétszórtságra és kiszámíthatatlanságra, néha akaratos és lázadó, bizonytalan és csökönyös, de ezek a tulajdonságai igen ritkán jelentkeznek. A jegy szülötte teljes mértékben az eredetiség megszállottja, gyakran teljesen kiismerhetetlen a napirendje is. A Vízöntő jegyű ember szintén képes kimért maradni, ezzel megnehezítve nekünk, halandók számára, hogy kiismerjük őket. Nem foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla. Jellemző, hogy a Vízöntő jegy szülöttei néha a világtól elvonultan szeretnek élni. A vízöntő személyisége, mint azt már fentebb bemutattuk, közönyös és személytelen, mégis törődnek azzal, hogy az őket körülvevők jól érezzék magukat. Újító, rengeteg humanitárius elképzelése van, de ezek gyakran bizonytalanok, így csak azt éri el, hogy álmodozónak hiszik. Hűséges és felelősségteljes. Csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem esnek kísértésbe. A Vízöntő tényleg őszinte és hűséges. Ő az első, aki hazáját szolgálni jelentkezik és életét adja, hogy megóvja. Lehet arra számítani, hogy egyedi ötlettel áll elő. Jó tervező, feltaláló és zenész válhat belőle. Intellektualitásuk a művészetek terén és műszaki hivatásokban teljesedhet ki.

Egészségügyi problémák


Alapvetően teljesen egészséges. Erős felépítésű, de vigyáznia kell érzékeny idegrendszerére. Változtatnia kell szegényes étkezési szokásain. Fiatalon meg kell tanulniuk, hogy melyik élelmiszerek hasznosak számukra. A Vízöntő számára fontos a rendszeres edzés, amellyel karbantartja a testét. Legérzékenyebb pontjai a bokái és a vádlija, melyeket rendszeres gyakorlatokkal rendben tarthat. A Vízöntő a sport szerelmese és a sport számára létszükséglet, nem csak alkalmi tevékenység. Nagyon gyorsan tanul. Intuitív és ha valakinek a nevét el is felejti, emlékszik más dolgokra az illetővel kapcsolatban. Elégedettek önmagukkal és nem izgulnak feleslegesen dolgokon. Gyermekként hajlamos az vérszegénységre, rendezett életvitelre van szüksége, hogy elkerülje a betegségeket. A harmonikus környezet biztosításával tehetünk érte a legtöbbet. Betegségek, amikre gyermekkorukban még hajlamosak: vérmérgezés, anémia, idegrendszeri megbetegedések, bokadagadás és más, az idegekkel kapcsolatos megbetegedések.

Nap jegy


A Vízöntő a zodiákus 11. jegye. Több mítosz is kapcsolódik a Vízöntőhöz, olyanok, mint az egyiptomi Hapi Istené, aki a kancsójából táplálta a Nílus vizét. A görög történet Prométheuszhoz kapcsolódik, aki ellopta a tüzet Zeusztól, hogy állandósítsa a világosságot. Egy másik, a jegyhez kötődő történet szerint Uránuszt megölte majd kasztrálta fia, Kronosz, miután hosszú ideig az Alvilágban raboskodott. Aquariust, a Vizek Istenét sokan jó, sokan pedig rossz istennek tartják. A döntés csak azon múlik, hogy az ember milyen éghajlatú tájon él. Az egyiptomiak, a görögök és más, szárazsággal sújtott területeken élő népek számára Aquarius természetesen az a különleges isten volt, aki elhozta számukra az esőt, amikor arra a leginkább szükség volt, az ültetési időszakban. A babiloniak nem szerették Aquariust és azt a hónapot, mikor a nap a vízöntőben jár, csak " esővel megátkozott"-nak nevezték.

A csillagkép


Egy a zodiákus 12 csillagképe közül, a Bak és a Halak között terül el az égen. A nap február közepétől március közepéig halad át rajta. Az égi egyenlítőtől a délre fekszik. Körülötte látható északra a Pegasus Equuleus és a Delphinus; nyugatra az Aquila, dél-nyugati határán a Bak; délre a Piscis Austrinus és a Sculptor, északra a Cetus és végül észak-keletre a Halak. A Vízöntő az egyik leghalványabb csillagkép a zodiákusban. A Sadalmelhc csillag is itt található, amit más néven a "király szerencsecsillaga"-ként ismerhetünk és ez a Vízöntő első és legfényesebb csillaga. A másik fényes csillag, a Sadalsuud, a csillagkép második csillaga.