A csillagjegy jellemzése

Szűz

08.24. - 09.23.
Eleme: a föld
Stabilitása: változó
Bolygója: a Merkúr
Polaritása: negatív
Fő színe: kék
Köve: zafír, jáspis, jáde
Szerencsenap: szerda
Szerencseszám: 8; 4
Szerencseszín: szürke, tengerkék
A siker forrása: kis városok
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- szerény és félénk
- pedáns és megbízható
- praktikus és szorgalmas
- intelligens és analitikus

Negatív jellemzők


- aggodalmaskodó és aggályoskodó
- túlságosan kritikus és kíméletlen
- maximalista és konzervatív

Személyiség-profil


Néha szerény, általában félénk, így a Szűz elég nehezen megközelíthető. Ez nem azt jelenti, hogy játssza a megközelíthetetlent vagy nem érdeklődik, hanem tényleg félénk. Különös módon, minél inkább kedvel, annál félénkebb a társaságodban. Nem a közeljövőben fog megtörténni, hogy a szerény Szűz harsányan fog viselkedni valakivel. Nagyon okos és agyafúrt, intelligens. Módszeres és rendkívül precíz. Lassan cselekszik, miközben elemzi a helyzetet, hogy a legjobb döntést hozhassa meg. Praktikus és kreatív, mindig új képességet fejleszt ki, ezáltal önmagát is folyamatosan fejleszti. A rend megszállottja. Bármit hajlandó megtenni azért, hogy rend legyen. Híres zsémbességéről és arról, hogy állandóan keresi a hibákat. A legtöbb Szűz félénk, befelé forduló. Hipochonder. Nagyon megbízható és pontos, lehet rá számítani. Mindig kihúz a bajból és mindent megtesz érted, még akkor is, ha ez nem tartozik a kötelességei közé. Ha utánanézel, észreveheted, hogy a legtöbb háborús hős csillagjegye Szűz, mivel a Szűz jegy szülöttje nagyon bátor. Hihetetlenül praktikus és szorgalmas, lehet arra számítani, hogy nem túl elnéző és könnyen rabjává válik dolgoknak. Hihetetlenül intelligens. Sok tudós és matematikus Szűz. A Szűz nagyon analitikus és addig nem nyugszik, amíg a felmerülő problémát minden aspektusból meg nem vizsgálta. A Szűz rendkívül sikeres részvényügynök, pénzügyi tanácsadó lehet és alkalmas minden olyan pályára, amihez éles elme szükséges. Ez a jegy az erkölcsösség szimbóluma, egy szűz jele, akinek a stílusa tisztességet és egyszerűséget sugall. A Szűz kiegyensúlyozott és átlagon felüli az intelligenciája. A család és a barátok előzékenynek, diplomatikusnak és lazának, néha zárkózottnak tartják. Tényleg használja az eszét: gyors gondolkodású és éles eszű. A Szűz híres az építő jellegű ötleteiről és józan tanácsairól, rendkívüljó intuíciókkal rendelkezik, ami segít neki abban, hogy megértse az emberi természetet és mások motivációit. A Szűz nagyon kritikus a lakhelyével és a kinézetével szemben és minden cselekedetében legfőképp a praktikusságra törekszik. Hű partner és barát, törődik azokkal, akiket szeret. Legtöbb öröme a társadalmi tevékenységeiből ered, annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hiányzik belőle a törődés és az érdeklődés. A Szűz gyakran kifejleszt magának olyan képességeket, melyek segítenek önmagát és közvetlen környezetét jobbá tenni. A kézzelfogható eredmények nagyon fontosak számára, ezért ezeket kiemelten is kezeli. A Szűznek is, mint minden maximalistának, fontos, hogy mindig biztos fogást találjon a környezetén. Még a legapróbb részletekbe is belemegy, hogy megértse valaminek a működését.

Egészségügyi problémák


A Szűz csillagjegyűek legérzékenyebb pontja a bélrendszer, amely az emésztőrendszer létfontosságú része. A belek és a has gyakran problémás területek a Szűznél. A Szűz részletesség iránti vonzalma gyakran hipochondriához vezet. A test és az elme ilyenkor eggyé válik, és ha bármi elrontja a részletesen kidolgozott folyamataikat, akkor az elme és a test is sérül. A bélbetegségek, gyomorrontás, bélgörcs és a belek gyulladása gyakran az indokolatlan stresszelés és aggodalmaskodás eredményei. Gyakran előfordulhat az álmatlanság is a Szűz jegyűeknél, mert képtelenek még akár csak időszakosan is kiiktatni az idegeskedést. A relaxáció, a meditáció, a rendszeres nyújtás, a masszázs és a mély lélegzetvételek segítenek neki ellazulni. A megelőző intézkedések sem elhanyagolhatóak, úgy mint az egészséges étrend megválasztása és a pihenés. A Szűz a legtöbb dologban kritikus, a megjelenés különösen fontos számára. A rendetlenség ismeretlen fogalom számára, irritálja. Ha minden harmonikus, akkor a Szűz visszabújik a saját kis világába. Tapintatos és ügyes, mindenkivel képes jól kijönni. Jól kommunikál, nyugodtnak és visszahúzódónak látszik. A természetes magatartásával és viselkedésével kivívja mások tiszteletét és csodálatát.

Nap jegy


A Szűz a zodiákus hatodik jegye. A görög mitológia szerint a Szűz csillagképe teszi halhatatlanná Astraea istennőt, Zeusz főisten lányát. Astraea-t elküldte apja, hogy éljen a halandók között, hogy tanítsa és irányítsa őket, hogy engedelmeskedjenek az "Aranykor" törvényeinek, mely időszak a béke és a bőséges termés kora volt. Azonban az emberiség idővel újra a maga sötét útját kezdte járni, és mivel Astraea ezt nem bírta elviselni, így otthagyta a halandókat és visszatért az istenek közé.

A csillagkép


A Szűz csillagkép a tavaszi és nyári éjszakákon az északi félgömbön látható, ősszel és télen pedig a délin. A Szűz helye 13 órás magasságnál van, 0 fokos elhajlással. A csillagkép a 80-adik és a -80-adik szélességi fokok között helyezkedik el. Legjobban májusban, 09:00-kor látható. A második legnagyobb csillagkép az éjszakai égbolton, kicsit marad csak le a rekorder Hydra mögött, kevesebb, mint kilenc négyzetfokkal. Arra, amerre a Szűz fekszik, található a Szűz Csoport, mely egy hatalmas terület galaxisokból. Akad köztük hatvan millió fényévnyire lévő is. A legfontosabb csillag a Szűz csillagképben a 'Spica'. Ez a csoport két legfényesebb csillaga közül a halványabb, a vörös színű Mars pedig a fényesebb.