A csillagjegy jellemzése

Skorpió

10.24. - 11.22.
Eleme: a víz
Stabilitása: szilárd
Bolygója: a Plútó és a Mars
Polaritása: negatív
Fő színe: piros
Köve: topáz
Szerencsenap: kedd
Szerencseszám: 3; 5
Szerencseszín: sötétpiros
A siker forrása: víz közelében
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- határozott és erélyes
- érzelmes és intuitív
- erős és szenvedélyes
- érdekes és vonzó
- dinamikus
- szeretnivaló
- kirobbanó hatással van környezetére
- nagyon kreatív
- kiválóan alkalmas vegyésznek és fizikusnak
- megértő, előzékeny, hűséges és nagylelkű
- ismerősei előszeretettel kérik segítségét problémamegoldásban
- legnagyobb erőssége az akarata és a határozottsága

Negatív jellemzők


- féltékeny és haragtartó
- megszállott és mániákus
- titokzatoskodó és önfejű
- annak ellenére, hogy megértő és udvarias, ha izgatottá válnak, rosszabbak lesznek bármilyen fúriánál.

Nagyon epésen tudnak viselkedni a körülöttük levőkkel. Az érzékenyebb Skorpió könnyen elvesztheti a lélekjelenlétét és meggondolatlanul is odacsaphat. Mivel élénk, kreatív elméjük van, sokszor extrém dolgokról ábrándoznak. A skorpióban erős a szexuális vágy, amit kontrollálnia kell.

Személyiség-profil


A Skorpió az egyik legerősebb asztrológiai jegy a zodiákusban. Dinamikus és erélyes, rendkívül jó vezető. A Skorpió jegyűek között sok vezetőt találhatsz. Ez az, amihez a legjobban ért, a vezetés. Nagyon határozott és erélyes és nem fogadja el a hibát, mint lehetőséget. Nem a legjobb ötlet szembekerülni egy Skorpióval! A Skorpió egyedül az érzelmessége miatt sebezhető. Az intuíció segít neki ezzel a ténnyel megbirkózni és ez ad neki fizikai tartást is némely helyzetben. Keményen szeret és keményen él, a szívét teljesen és feltétel nélkül odaadja. Jaj annak, aki összetöri a Skorpió szívét! Megfizeti az árát, ugyanis a skorpió csípése halálos lehet! Erős, szenvedélyes, érdekes és vonzó, jó kereskedelmi- és marketingvezető válhat belőle, ha úgy határoz, hogy ezen a területen akar érvényesülni. Jó bróker vagy befektetési tanácsadó válhat belőle, mert nem fél semmit megkérdőjelezni, meg tud maradni külső szemlélőnek és kreatív. Néha problémát jelent a Skorpiónak a féltékenység, amit le kell küzdenie. A legtöbb Skorpiónak bizonyítékra van szüksége, mielőtt ténylegesen megvádolna valakit, de akadnak olyanok is, akiket csak az ösztönük irányít. Mivel nagyon intuitívak, néha tényleg megéreznek dolgokat, szóval, ha egy Skorpió a párod, mondj igazat vagy szakíts, mert a titkaid (ha egyáltalán vannak) nem maradnak sokáig ismeretlenek előtte. A Skorpió rendkívül rokonszenves és megnyugtató, majdnem varázslatosnak mondható hatással van a környezetére. Barátai és ismeretségi köre tanácsadónak használja mindenféle vitás kérdések eldöntésénél. Mire a Skorpió személyisége teljesen kiforrottá válik, képes lesz hatalmas sikereket elérni. A tipikus Skorpió jegyű ember elméje lehetővé teszi, hogy megtegye a szükséges lépéseket az előremenetelért. A Skorpió hajlamos a megfigyelésre és képes meditálni is, ami segít neki fókuszálni és kontrollálni önmagát. Nagyon figyel az őt körülvevő dolgokra, így nagyon kevés dolog kerüli csak el a figyelmét. A kivételes akaratával és határozottságával képes legyőzni minden olyan akadályt is, melyeknél mások meghátrálnának.

Egészségügyi problémák


A Skorpió alapvetően életerős, azonban életerejének pazarlása káros az egészségére. Kerülnie kell a fűszeres ételeket, adnia kell magának elegendő időt arra, hogy pihenjen és friss levegőt szívjon. Hajlamos a bélrepedésre, aranyérre és néha akár a toxikus megbetegedésekre is. Ha gyermekkorában megfelelően gondoskodnak róla, akkor a legtöbb fenyegető betegséget képes elkerülni. A Skorpió gyermek nagyon temperamentumos és bosszúvágyó, emiatt ahhoz, hogy sikeres legyen felnőttként, az extrém érzelmeit kordában kell tartania. A Skorpió hajlamos arra, hogy figyelmen kívül hagyja a mértéket, ezért sokmindent megenged magának az étkezéssel, ivással és dohányzással kapcsolatban. Ha korán felfigyel ezekre a tulajdonságaira és megtanulja, hogyan kezelje a mértéktelenségét, akkor boldog és sikeres felnőttkor vár rá. A Skorpióban megvan a "Zöld Béke" életérzés, tiszteli a természetet, és ha kell, agresszívan védelmezi. Hasonlóképpen érzelmes és szenvedélyes szerelmi ügyekben is. A mélyen elkötelezett szerelme miatt kerülnie kell a jogtalan féltékenykedést, ami a párkapcsolata legfőbb megrontója lehet. A Skorpió nagyon kreatív és folyton azon jár az agya, hogy hogyan alkothatna, módosíthatna és javíthatna dolgokon. Ezért is válhat belőle kiváló szakember.

Nap jegy


Scorpius a Skorpió, Orion gyilkosa. Scorpius megmarta Oriont és ezzel megölte. Oriont még Asclepius, a gyógyítás istene sem tudta megmenteni. A Skorpió csillagkép a nyolcadik zodiákus jegyet eleveníti meg. A görög mitológia szerint Scorpio az a skorpió, akit Héra hívott vissza a túlvilágról, hogy elpusztítsa Oriont, a Vadászt. Orion ugyanis azzal hencegett az isteneknek, hogy a Föld bármely teremtményét képes elpusztítani. Egy nap Phaisow, Apolló fia, elvitte az istenek harci napszekerét egy esti útra. Az út közben a skorpió képes volt megállítani úgy a lovakat, hogy visszahúzta a napszekeret. A teremtményt ezért azt kapta jutalmul, hogy felkerült a mennybe, Orion mellé.

A csillagkép


A Skorpió csillagkép nyáron látható az Északi félgömbön, de legjobban a Déli féltekéről vagy az USA déli részeiről figyelhető meg. Nagy és fontos csillagkép. Sok fényes csillaga között található a jól ismert vörös óriás, az Antares a sok csillagcsoport és egyéb objektumok mellett. Az Antares egy vöröses csillag és a skorpió szíveként emlegetik. Az Antares a csillagkép jobb felső részén fekszik és ez a Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga. Mellette balra halványan látszik a Tejút. A kerek csillagraj az Antares mellett pedig az M4 csillagcsoport.