A csillagjegy jellemzése

Rák

06.22. - 07.22.
Eleme: a víz
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Hold
Polaritása: negatív
Fő színe: ezüst
Köve: holdkő
Szerencsenap: péntek
Szerencseszám: 8; 3
Szerencseszín: ezüst, fehér
A siker forrása: közel a vízhez, vagy vízen
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- szeretetteljes és érzelmes
- agyafúrt és óvatos
- érzékeny és gondoskodó
- intuitív és jó a képzelőereje
- megértő és védelmező

Negatív jellemzők


- határozatlan és szeszélyes
- túlságosan érzelmes és igen érzékeny
- ragaszkodó és szeret birtokolni

Személyiség-profil


A Rák jegy az egyik leggondoskodóbb jegytípus az összes közül. Nagyon szeretetteljes, a családot és a barátokat többre tartja a pénznél és a hírnévnél. A Ráknak általában van háziállata, mert imád gondoskodni, dédelgetni. Nagyon intuitív és remek képzelőerővel rendelkezik, ezért jó művész, vagy tervező válhat belőle. Megtalálható minden helyen, ahol kreativitásra, vagy harsányságra van szükség. Nem szabad alábecsülni a határtalan kreativitását. Szabadságszerető, merész és felfedező alkat. Szereti a kalandokat, öntudatos és bővelkedik energiában. Vállalkozó szellemű, képes napkeltétől napnyugtáig dolgozni, inkább fut, mint sétál. Természeténél fogva energikus és nagyon nyílt. Nem vállal felesleges kockázatot, kicsi a valószínűsége hogy egy Rák bármit is feltegyen bizonytalan fogadásokra, kalandokra. Nyugodt lehetsz afelől, hogy a Rák egy kérdést minden szemszögből megvizsgál, mielőtt meghozza a végső döntését. Általában elhamarkodott, és hírtelen haragú, néha akár még házsártos és agresszív is tud lenni. Gyakran érzelmes és nagyon érzékeny. Néha türelmetlen, ugyanakkor körmönfont. Sőt jellemző rá az önsajnálat és az engesztelhetetlenség, és szeret birtokolni. A Rákot védelmezőnek és szimpatikusnak találja a környezete. A Rák könnyen átérzi mások fájdalmát és problémáit, legyen az fizikai, anyagi vagy érzelmi jellegű. Segít is a helyzet megoldásában egészen addig, amíg úgy érzi, hogy előnye származhat belőle. Jó periódusában a Rák jegyű ember gondoskodó, kedves és együtt érző, belső kényszertől hajtva törődik és gondoskodik az emberekről. Ez a jellemvonás a családi kapcsolatokban is megnyilvánul. Ez jellemző a Rák személyiségének jobbik felére. Ugyanakkor homály fedi a jellemzően én-központú és a vállalkozó szellemű másik oldalát. Érzelmes és szentimentális, ezért sokszor nagyon sértődősnek tűnhet. Általában nagyon jól érzékeli a dolgokat és éles megfigyelő, megvan a képessége, hogy képzeletben összerakja darabkáiból a képet. Elmélkedő, és jó a koncentráló képessége. Kreatív, természetétől fogva jó tanuló, és kitűnő analitikus. Általában a Rák a legjobb tanuló, bármit elsajátíthat, amit igazán akar. Agyafúrt és intuitív, leleményes és jó a képzelőereje, ugyanakkor jól tudja, mikor van másokra is szüksége. Szereti a kalandokat és bővelkedik energiában, mindig magabiztosnak látszik. De nagyon vastag külső burkon kell ahhoz áthatolni, hogy megismerhessük a látszólag nyájasabb énjét. Néha a gondoskodása hirtelen védelembe fordul át, párosulva a hullámzó kedélyállapotával és kirohanásaival. A Rák erőteljesen védelmezi felszín alatti sérülékenységét. A külső burok keménynek és áthatolhatatlannak tűnik, de legbelül a Rák érzékeny, még akkor is, ha ezeket a tulajdonságait nagyon jól képes titkolni a külvilág elől.

Egészségügyi problémák


A jegy szülötte rendelkezik a rák kemény külsejével, de ezzel egyidejűleg sérülékeny belsőjével is. Annak ellenére, hogy lazának és megfontoltnak látszik, nagyon gyakran van érzelmi összeomlásnak kitéve. Mivel a biztonság érzésére vágyik, az életben a bizonytalanság miatt nyugtalan lesz, ezért érzékennyé válik a gyomorproblémákkal szemben. A gyomorégés, és a különböző gyomor-rendellenességek a leggyakoribb panaszok a Ráknál. Annak ellenére, hogy a környezetében lévőket mindig támogatja, sokszor szenved a magánytól, mert nem képes szabadon kommunikálni. Gyakori a vizelet visszatartási probléma is a Rákok közt. Kerülnie kell a magas zsírtartalmú ételeket, és meg kell tanulnia nyitottan beszélni az őt zavaró dolgokról, hogy elkerülhesse a gyomorfekély kialakulását. Nem árt figyelnie az elfogyasztott étel mennyiségére, mert könnyen „túleheti” magát és nagyon könnyen hízik derék tájra. A Rák nagy képzelőerejű. Amikor saját ritmusa szerint él, kreatív, intuitív és leleményes. Általában jól méri fel mikor van szüksége a társaságra, és mikor vágyik magányra. Sokszor dilemmázik azon, hogy egyszerre kell törekvőnek és erélyesnek, valamint érzékenynek és gondoskodónak lennie. Többek között ezért is lehetetlen megérteni a Rák ellentmondásos személyiségét, és rájönni, hogy hogyan is kezeljük. Magának a Ráknak is sokszor nehézséget okoz, hogy válasszon a törekvő, az erőszakos, a társaságkedvelő és az érzékeny énjei közt. Ez belső konfliktushoz és hullámzó kedélyállapothoz vezethet, ami szinte lehetetlenné teszi mások számára, hogy kiismerjék, és előre tudják hogy a Rák hogyan fog reagálni egy adott szituációra. A Ráknak kisebbrendűségi komplexusa van, így minden vélt vagy valós problémát felnagyít. Sokszor visszatekint, és ott ragad a múltban, rágódik a megtörtént eseményeken. Ez a belső birtoklási vágyuk egyik jele, ugyanakkor ez világít rá konzervatívságára is. Mivel a Rák kardinális jegy, gyakran kezdeményezője a változtatásnak. A kisebbrendűségi komplexusa miatt szinte bármilyen cselekedet, vagy gondolat bántó lehet számára, de hogy az valós, vagy képzelt, azt csak hosszas töprengés után ítéli meg. Hajlamos elmélázni a múlton, és csak nagyon nehezen tud elszakadni tőle. Következésképp, gyakran ők kezdeményezik a változásokat attól függetlenül, hogy ki tart velük.

Nap jegy


Az egyiptomiak a Rák csillagképben a szent szkarabeuszt látták, azt a bogarat, amely trágyát görget a porban és galacsinokat formál belőle, melyekben elhelyezi a tojásait. A szkarabeusz volt az újjászületés, és a halhatatlanság jelképe, a múmiáknak is gyakran volt a szívük helyén egy faragott szkarabeusz. A szkarabeusz szó görög megfelelője a Karabos. A Rák a negyedik zodiákus jegy. A Rák csillagjegy azt a rákot szimbolizálja, melyet Héra istennő küldött. A Görög mitológia szerint az tette híressé a rákot, hogy Héra őt küldte ősi ellensége, Hercules legyőzésére. Herkules éppen a 9 fejű tengeri kígyóval, Hydrával vívott ekkor élet-halál harcot. A ráknak az volt a feladata, hogy csipkedje össze Hercules bokáját, ami sikerült is neki, de aztán Hercules eltaposta. Héra úgy hálálta meg a ráknak a szolgálatait, hogy a csillagok közé emelte.

A csillagkép


A görög mitológiából kiindulva, mivel Herkules összetaposta a rákot, ezzel magyarázzák, hogy miért a Rák a legfénytelenebb csillagkép, és miért is nem látható benne egyetlen fényes csillag sem. Ha nem az Ekliptikán lenne, aminek következtében pedig része a zodiákusnak, a Rák egy eléggé észrevehetetlen csillagcsoport lenne. A Rák csillagkép része a hozzánk viszonylag közel lévő Jászol/Méhkas halmaz. A Rák a csillagászok által megfigyelt nyitott csillagcsoport, bele tartozik a Jászol csillaghalmaz is, amit gyakran Méhkas csoportként is emlegetnek. Ez a csoport kb. 577 fényévnyi távolságban helyezkedik el és 730 millió éves, legalább 250 csillagból áll, de lehetséges, hogy akár 350 csillag alkotja.