A csillagjegy jellemzése

Oroszlán

07.23. - 08.23.
Eleme: a tűz
Stabilitása: szilárd
Bolygója: a Nap
Polaritása: pozitív
Fő színe: aranysárga
Köve: rubin
Szerencsenap: vasárnap
Szerencseszám: 5; 9
Szerencseszín: narancssárga
A siker forrása: a szabadban
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- nagylelkű és melegszívű
- kreatív és lelkes
- megértő és fogékony
- hűséges és kedves

Negatív jellemzők


- nagyképű és leereszkedő
- főnökösködő és gátló
- ellentmondást nem tűrő és türelmetlen

Személyiség-profil


Az Oroszlán egy nagylelkű személyiség, aki még az utolsó fillérjét is odaadná. Mindenkihez van egy kedves szava, ő az a melegszívű egyén, aki elsőként kezdené ápolni a lelked, ha letört lennél. Nagyon vonzó, színpompás személyiség, aki vonzza a körülötte lévőket. Szorgalmas és keményen dolgozik. Arra vágyik, hogy nagyban játszhasson, ugyanakkor megfelelő hangsúlyt tudjon fektetni az élet élvezetére is, ezen tulajdonságainak köszönhetően kiváló társaság. Mivel színpompás egyéniség és kicsattanó, megeshet, hogy háttérbe húzódik, ha a hatalmi pozícióját megkérdőjelezik. Nagyon fontoskodó és nagyképű tud lenni. A világ legkreatívabb emberei közül jónéhány Oroszlán jegyű. Az Oroszlán jegy testesíti igazán meg azt a kielégülést, ami az áldozatos, kemény munkát követi. Az Oroszlán jó szervező, tulajdonságai képessé teszik a vezetésre, hogyha ő lehet „A Főnök”. A dolgok akkor válnak érzékennyé, amikor az Oroszlán egy kevésbé erős ellenféllel találja szemben magát. Talán a legdominánsabb jellemzője a mérhetetlen büszkesége, ami általában a sznobságával és nagyképűségével hoznak kapcsolatba. Az Oroszlán sokszor úgy érzi, hogy ő az állandó vezető, ezért könnyen nagyképűvé és basáskodóvá válik. Megértő, hajlandó új dolgokat kipróbálni, ami egy kicsit veszélyes is rá nézve, mert néha felesleges kockázatot vállal. Az Oroszlán nyitott minden javaslatra, de nagyon gyorsan elunja magát. Mindig hűséges a szerelméhez, nagyon ritkán lehet olyan oroszlánt találni, aki megcsalta a párját. Ha szeret, akkor nagyon szeret és megvédi a szerettei becsületét.

Egészségügyi problémák


Energikus és pozitív, hajlamos rá, hogy addig foglalkozzon mások egészségével, míg végül a saját igényeiről is meg feledkezik. A legtöbb Oroszlán hajlamos azt hinni, hogy középkorúan is határtalan energiája lesz, de egyszer el kell fogadnia, hogy ő sem halhatatlan. A nehéz ételek és finom borok utáni ellenállhatatlan vágya vezethet a végzetéhez. Az oroszlán legtöbb energiáját a háta és a szíve emészti fel, ugyanakkor ez a két terület is a legsebezhetőbb a szertelen viselkedése miatt. Tulajdonképpen egy jó diéta és az azt követő edzés hatásosan megállítja azt a csípőtájon kezdődő hízást, amiről az Oroszlán általában tudomást sem vesz. Mivel mindig maximumon pörög, az Oroszlánnak is szüksége van a feltöltődésre. A boldogtalan Oroszlán könnyen depresszióba eshet, és a falánkság eredményeképpen kialakulhat nála a rettegett gyomorduzzanat vagy hátfájdalom. Fordíts időt az edzésre és szerezz be egy diétás étrendet! Annak ellenére, hogy az oroszlán félelmetesen magabiztosnak tűnik, dagad az önbizalomtól és szeret a társaság középpontja lenni; sosem vallaná be, hogy legbelül nagyon is érzékeny. Ha az oroszlán a környezetében lelkes támogatókra talál, akkor bizonyítani tudja, hogy remek vezető. Az Oroszlán ténylegesen jól tudja magát érezni egy romantikus kapcsolatban, vagy szerelmi viszonyban. Nagyon szenvedélyes és keresi a lehetőségeket, hogy még több szeretetet tudjon adni és jobban elkényeztethesse szeretete tárgyát.

Nap jegy


Az Oroszlán az ötödik zodiákus jegy. A görög mitológia szerint Héra egy vérengző szörnyet, a nemeai oroszlánt küldte, hogy próbára tegye az ellenségét, Herkulest. Ez volt az első Herkules 12 megmérettetése közül. Az oroszlán bőre olyan kemény volt, hogy azt nem sérthette fel még egy lövész nyila sem. Herkules elfogta az oroszlánt a barlangjában és puszta kézzel megfojtotta annak ellenére is, hogy a dulakodás közben elvesztette egy ujját. Miután megölte az oroszlánt, megnyúzta és magára öltötte a prémet, így sérthetetlenné vált minden későbbi ellenfelével szemben.

A csillagkép


Az oroszlán csillagkép könnyen felfedezhető, ha a tavaszi égbolton dél felé nézünk. A sarló alakú forma alsó, fényes csillagának neve Regulus. A csillag a nevét a híres csillagásztól, Kopernikusztól kapta. Ez a csillagkép összetéveszthetetlenül hasonlít névadójára, az oroszlánra. Magába foglalja a jól ismert kék törpecsillagot, a Regulust és egy sor másik csillagot. A Regulus a jobb alsó csillaga a képnek és kilencven fényévnyire van a Földtől. Ötször akkora, mint a Nap. Az Algieba a kép második legfényesebb csillaga és ha teleszkópon keresztül vizsgáljuk meg, akkor tulajdonképpen két aranyszínű csillagot láthatunk.