A csillagjegy jellemzése

Nyilas

11.23. - 12.21.
Eleme: a tűz
Stabilitása: változó
Bolygója: a Jupiter
Polaritása: pozitív
Fő színe: lila
Köve: topáz, ametiszt, türkiz
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 9
Szerencseszín: türkiz, kék
A siker forrása: a szabadban
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- optimista és szabadság-szerető
- kedélyes és jóhumorú
- becsületes és egyenes
- intellektuális és filozofikus

Alkalmazkodó és mindig képes megragadni a pillanat lényegét; optimistaként pedig élvezi az utópisztikus környezetet és az életet kalandként fogja fel. Őszintén kinyilvánítja a véleményét és vidám természetű, tele van energiával és lelkes.

Negatív jellemzők


- vakon optimista és figyelmetlen
- megbízhatatlan és felszínes
- tapintatlan és nyugtalan.

Hajlamos a körülötte lévő dolgokat természetesnek venni. Ha az energiáit és a figyelmét nem tudja lekötni, akkor lehangolttá és nyugtalanná válik. Ha pedig lehangolt, akkor arrogáns és eluralkodik rajta az önsajnálat.

Személyiség-profil


Optimista, mindig félig telinek látja a poharat. Nem gyakran láthatsz lehangolt Nyilast, mert minden rosszban észreveszi a jót. Nagyon hazafias, sok hős született a Nyilas jegyében. Képes arra, hogy bármikor megnevettessen, legendás a humorérzéke. Richard Prior, Woody Allan és Dick Van Dyke is Nyilas, de még sokáig sorolhatnánk még őket. Mindig a Nyilas a buli középpontja, számíthatsz rá, hogy bármikor feldobja a hangulatot. Őszinte és gondoskodó, mellette biztonságban érzed magad. Sosem gondol arra, hogy becstelen dolgot tegyen és ezt maga körül sem tűri meg. Drámai őszinteségük miatt körüllengi őket egy misztikus és méltóságteljes légkör. A Nyilas törvénytisztelő állampolgár, hazaszerető és lojális. Természeténél fogva nagylelkű, energikus, de ugyanakkor harcias. Gondolkodásában konzervatív, önmegtartóztató és képes másokat irányítani. Kiemelten fontos tulajdonsága, hogy becsületes, őszinte és nagyon nyitott, ugyanakkor egyenes. Nyitott és kedves beállítottságú, a legtöbb dologban tapintatos. Néha nagyon érzékeny, de gyorsan túljut ezen a perióduson és nem haragtartó.

Egészségügyi problémák


A Nyilasnak nagyszabású elgondolásai vannak az életről. Ezt mutatják az általa használt szavak, a cselekedetei és étkezési szokásai is. Szereti a kalandokat és az izgalmat, de nagyon fél attól, hogy egy betegség leteríti. Hajlamos az idegeskedésre, ami rengeteg energiáját emészti fel. Ez gyengíti az immunrendszerét és fogékonyabbá teszi őt a betegségre és az ezzel járó helyhezkötöttségre, ami nagyon megrémíti. A Nyilas legtöbbször saját maga legnagyobb ellensége, mert tréfálkozik a baján és problémáin, miközben azon aggódik, hogy egyszercsak elfogy a szerencséje. Hogy elkerülje a túlzásba vitt evést, ivást, vagy egyéb káros tevékenységeket, fontos, hogy sokat pihenjen és relaxáljon. A Nyilas a kilencedik zodiákus jegy. Miközben a legtöbb helyzetben bölcs, jó ítélő- és felfogóképességű, ha a saját életéről van szó, akkor akár egy kis tévedés miatt is hajlamos aggodalmaskodni és emiatt elhatalmasodik rajta a rosszkedv. A Nyilasra gyakran felnéznek az emberek dinamikus egyéniségük, érdekességük miatt. Ismerőseik kedvelik őket, személyiségüket csodálat és tisztelet övezi.

Nap jegy


Nagyságának és szerencsés elhelyezkedésének köszönhetően, a Nyilas képe a galaxisunk mintegy egynegyedét foglalja el. A Nyilas a kilencedik zodiákus jegy. A görög mitológia szerint Chiron, a kentaur Philyra és Cronos isten gyermeke. Chiront a családja szörnyszülöttnek tekintette, ezért Cronos lóvá változtatta magát és elnyargalt, Philyra pedig hársfává változott. Chiron később prófétává, gyógyítóvá és filozófussá vált, bölcsességéről híres. Achilleszt vadászni, az isteneket pedig zenélni tanította, ennek jutalmaként pedig az égre helyezték.

A csillagkép


Az ég eme része rengeteg csillagködöt és csillagcsoportot tartalmaz. A széléhez közel, az Ophiuchusnál fekszik az X Sagittarii csillag, ami kevesebb, mint egy fokra van csak Galaxisunk közepétől. A csillagképben a nyíl a Kisgöncöl rúdjától, a Kaus Borelis-től a Kaus Australisig tart. Az Albaldah a legfényesebb csillaga. Az íj és a nyílvessző az M7 csillagcsoport része és ez a csillagképben alul középen látható.