A csillagjegy jellemzése

Mérleg

09.24. - 10.23.
Eleme: a levegő
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Vénusz
Polaritása: pozitív
Fő színe: rózsaszín és az alapszínek
Köve: opál
Szerencsenap: péntek
Szerencseszám: 6; 9
Szerencseszín: pasztellkék
A siker forrása: társadalmi összejövetelek
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- diplomatikus és udvarias
- romantikus és bájos
- lezser és barátságos
- idealisztikus és nyugodt
- figyelmes és intuitív
- elegáns
- higgadtság benyomását kelti
- kedves és gondoskodó, ami szintén egy szimpatikus jellemvonás
- nagylelkű, szeretetteljes, gyengéd
- legtöbbször tehetséges és alkalmazkodó

Negatív jellemzők


- határozatlan és változékony
- naiv és könnyen meggyőzhető
- csélcsap és öntömjénező
- temperamentumos és gyorsan haragra gerjed
- néha önző és akaratos
- hajlamos álmodozni és hiszékeny
- könnyen elkedvetlenedik
- nem bírja a monotonitást

Személyiség-profil


A Mérleg szeret utazni, sportolni és színházba járni. Szereti a természetet, a mozgást és jó ízlése van a művészetek és a szórakozás terén. Hajlamos a könnyelműségre, de nagyon odaadó és hűséges. Az egyenlőség, az emberi jogok és a testvériség nagy támogatója. Ugyanakkor kitér a kérdések elől és az érzelmeit ritkán vonja bele a döntéseibe. Nem szereti az igazságtalanságot és a bosszúállást, ám sokszor elfelejti önmagával szemben is alkalmazni ezt az értékrendet. Finom megjelenésű, ugyanakkor önző és akaratos, haragszik minden ráerőltetett gondolatért, a függetlenségétől való megfosztásért és erőltetett cselekedetért. Nagyon intuitív, de hagyja, hogy a baljós előítéletei és megérzései teljesen elfedjék a valós tényeket. Általában intelligensnek tűnik, kivéve mikor saját érzéseiről van szó. Érzelmileg hajlamos a lobbanékonyságra, és nehézséget jelent neki észrevenni egy ötletet vagy feladatot, majd elhatároznia magát és valóra váltani a terveit. Kiváló a Mérleg képzelőereje és ezért gyakran álmodozásra pazarolja az idejét.

Egészségügyi problémák


Ahelyett, hogy ténylegesen szembenézne egy problémával, a Mérleg inkább jól elrejti azt magában, jó mélyen elássa az érzéseit és ezért egy idő után frusztrált lesz. Ez a frusztráció pedig sokfajta betegséghez vezethet. Mivel a Mérleg jellemzően nem elég öntudatos, akár egy veszekedés is olyan rettenetes stresszes tüneteket okozhat nála, mint a hátfájdalom, veseprobléma és az ekcéma. A Mérlegnek figyelnie kell a súlyára, hiszen a bizonytalanságát gyakran édességevéssel próbálja palástolni. A zabálás is lehet a depresszió egyik jele, de mivel erős a Mérleg szervezete, a zabálás és a depresszió nem alkot legyőzhetetlen párost számára. A Mérleg elővigyázatos az időszakos kedvetlenséggel és depresszióval szemben: érdekes élményeket keres, hogy elűzze a negativitást. Nem szabad magukat megerőltetniük, kerülniük kell az idegeskedést és az ingerlékenységet kiváltó dolgokat, mert ezek elkerülhetetlenül komolyabb orvosi problémákhoz vezetnek. A Mérleg a határozatlansága miatt tér ki a kérdések megválaszolása elől és csak vár. Egy másik irányból megközelítve ezt a jelenséget, úgy is mondhatnánk, hogy erősen csapong a lehetséges álláspontok között. Mivel ez nem igazán a megbízhatóságra utaló viselkedés, a Mérleg sokszor kétszínű és én-központú. A Mérleg vagy úgy kap meg valamit, ahogy ő akarja, vagy már egyáltalán nem is érdekli a dolog. A Mérlegnek jók az intuíciói, ami lehetővé teszi számára, hogy jobban megértse az emberi természetet. Átlátnak az emberen és megértik mások igazi motivációit. Az idő általában igazolja, hogy a Mérleg megérzése valakivel vagy valamivel kapcsolatban helyes. Gyakran magukévá teszik mások érzelmeit, hogy elkerüljék saját érzéseiket.

Nap jegy


Az Ókorban a görögök a Mérleg csillagkép csillagait a Skorpió részének tekintették, de a rómaiak mindig is külön csillagképként tartották számon. A zodiákusnak ez a csillagképe az egyensúllyal hozható kapcsolatba - a Természeti és az Igazságos egyensúllyal. Nagyjából 3000 évvel ezelőtt a Napnak a Mérlegbe való belépése jelentette az ősz elejét, ilyenkor a nappalok és az éjszakák egyforma hosszúságúak voltak, azaz egyensúlyban voltak. Ezért a római csillagászok úgy gondolták, hogy a csillagkép a mérleget ábrázolja Astraeia, az Igazság istennőjének kezében. Úgy tartják, hogy a csillagkép neve (Libra) az ókori babiloniaktól származik, akik a Zibanitu-t, vagyis a mérleget használták bírónak, hogy megmérje az élő és a holt lelkeket. A görög mitológiában Athéné istennő az, aki összehozta a többi istent azért, hogy ítélkezzenek az emberek felett. A mérleg az intuíció rendkívüli egyensúlyát jelképezte. A mérleg volt a bizonyíték és ez különböztette meg az isteni utat az ördögitől. "Lenni, vagy nem lenni; ez itt a kérdés" W. Shakespeare

A csillagkép


A Mérleg a Skorpió és a Szűz között található. A Mérleg 15 órás magasságnál jobbra, -15 fokos elhajlásnál található. A Mérleg a 65-dik és a -90-ik szélességi fokok között látható. Legjobban Júniusban figyelhető meg, este 09:00-kor. A Mérleg a Vénusz csillagképe. Az Antares csillag látszik a legfényesebben, ámde a Mérleg a két kevésbé fényes csillagáról, a Zubenegenubi és Zubeneschamali csillagokról ismerhető fel a leginkább. A Mérlegben található csillagok: Zuben Elgenubi, Zubem Elschemali, Zuben Elkrab, Zuben Elakribi, és a Brachium.