A csillagjegy jellemzése

Kos

03.21. - 04.20.
Eleme: a tűz
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Mars
Polaritása: pozitív
Fő színe: piros
Köve: gyémánt, ametiszt, akvamarin
Szerencsenap: kedd
Szerencseszám: 7; 6
Szerencseszín: a világos piros bármely árnyalata
A siker forrása: bármely nagyváros
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- szereti a kalandokat, nagyon energikus
- találékony és nagyon bátor
- magabiztos és lelkes
- agyafúrt és gyors észjárású
- szenvedélyes és forróvérű, kifejező
- jó érzéke van a sürgős dolgokhoz

Negatív jellemzők


- néha nagyon én központú és sokszor hirtelen haragú
- lobbanékony és türelmetlen
- felesleges kockázatot vállal
- sokszor halogatja a dolgokat

Személyiség-profil


A Kos keresi a kalandot, és átlagon felüli energiákkal bír. Úttörő, mindig az első, aki kockázatot vállal. Kétség sem fér hozzá, hogy a legtöbb „day trader” (a tőzsdei részvénykereskedelem egyik legkockázatosabb formája) Kos volt, amikor ez a szakma először felkapottá vált. A Kost a kortársai bátor vezetőjüknek ismerik el, aki nem fél a kockázatvállalástól, általában bízik az „Ő úgyis jobban tudja” frázisban. A Kos gyorsan megérti a lényeget, de általában nem tölt azzal időt, hogy közelebbről is megismerje a tényeket. De adj csak a lobbanékony Kosnak egy ügyet, vagy egy jó okot arra, hogy harcoljon valamiért, egy megoldandó problémát, vagy egy mérlegelendő új ötletet, és szembetalálod magad ezzel a dinamikus személyiséggel, aki azonnal felnő a feladathoz. A Kos egy nagyon dinamikus ember, aki azonnal magára vonzza a figyelmet, amint belép egy helyiségbe. Csak a tisztánlátás kedvéért: a Kos lenne az első, aki kockáztatná a saját életét, hogy megmentse a Tied, ugyanakkor az is ő lenne, aki először összeszidna, mert kockáztattad az életed! A Kos a zodiákus első jegye, az első az összes modern (vagy régi) nap-jel listán. Ez bőven elég is, mert gyakran emiatt válnak a Kos jegy szülöttei "én vagyok az első" típusú emberekké. Nagyon aktív és társaságkedvelő, megvan minden mentális eszköze, hogy otthagyja a kézjegyét a világban. Sajnos ez vezethet akár egy önző, egoista életszemlélethez is néhányuknál. A pénz és a siker sokszor megtalálja a jegy szülötteit, nagyon sok híres ember kos jegyű. Ezért ne lepődj meg, ha a körülötted lévő Kosok közül sokaknak vannak nagy álmai és tervei egy szebb jövő reményében.

Egészségügyi problémák


E csillagjegy szülötte átlagon felüli jó egészségnek örvendhet, nagyon életerős és erős alkat. Mivel türelmetlen, mindig készen áll az új kihívásra, így a Kosoknak egyszerűen nincs idejük betegnek lenni. Hihetetlen erejük van a gyógyuláshoz, és amikor betegek, gyorsan felépülnek. A leggyakoribb betegségük a fejfájás és a láz, de ezek gyors lefolyásúak. Ez érdekes, mivel tűz jegyűek. Hatalmas a kitartásuk, és sokszor úgy tűnik, csak az adrenalin táplálja őket. Ez az oka annak, hogy fáradhatatlan munkaerők, de ha nem kapják meg a pontos utasításokat, akkor a lendületük hamar elfogy. A Kosnak be kell látnia, hogy nem szuperhős, nem sebezhetetlen, és neki is szüksége van pihenésre. Egy gyors séta, vagy a versenysport az, ami ahhoz kell, hogy levezesse a felgyülemlett feszültséget. Az energiája néha nagyokat hullámzik, így az étrendje nagyon fontos. A Kosok kerüljék a kávét és a cukrot, mert ezek fokozzák a stresszt.

Nap jegy


A Kos az első zodiákus jegy. A görög mitológia szerint, a kos volt az, akinek a Hermész által küldött arany gyapjúval meg kellett védeni a két királyi gyermeket: Phryxus-t és Hellé-t, eképpen lehetővé téve nekik, hogy megmeneküljenek a feláldozás elől, amelyre az anyósuk szánta őket. A kost áldozták fel Zeusznak, melynek gyapját megtartották és őriztették egy sárkánnyal. Végül, Jason és az argonautái szerezték meg, akik az Argo nevű hajón érkeztek.

A csillagkép


A Kos az egyike a legkevésbé szembetűnő csillagképeknek, és mindössze csak két csillagja van a harmadik fényrend felett. A Hamal és Sheratan a csillagkép Alfa és Béta csillagai. A megszokottal ellentétben, ez a két csillag nem csak közelinek tűnik az égen, hanem csupán 6 fényévnyire helyezkednek el egymástól.