A csillagjegy jellemzése

Ikrek

05.21. - 06.21.
Eleme: a levegő
Stabilitása: változó
Bolygója: a Merkúr
Polaritása: pozitív
Fő színe: citromsárga
Köve: smaragd és az achát
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 3; 4
Szerencseszín: az ezüst és a szürke
A siker forrása: magas helyek, jóval a tengerszint fölött
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- nagyon sokoldalú, gyorsan elsajátít bármit
- beszédes és éles eszű
- okos és udvarias
- energikus

Negatív jellemzők


-hajlamos az idegességre és a merevségre
- nem következetes, felületes
- kíváncsi és ravasz

Személyiség-profil


Rugalmasan kezeli a legtöbb helyzetet. Az Ikreket megismerve felfedezheted, hogy ő az egyik legalkalmazkodóképesebb ember, akivel valaha találkoztál. Az Ikrek jegyű személy ismert arról, hogy képes leküzdeni a nagyobb akadályokat és megfejteni a rejtélyeket. Eme csillagjegy szülöttje képes minden rossz szituációból kihozni a legtöbbet. Érthető, sokoldalú és kíváncsi. Intellektuális típusú, első benyomásra vonzó. A legtöbb ember megkedveli már első találkozáskor, természetesen kommunikál, vidám és szórakoztató, picit romantikus is. Híres a kettős természetéről, kedve percről-percre változhat. Lobbanékony természetű. Néha csak a vita kedvéért veszekszik, néha kicsit ingatag. Az Ikrek jegyű emberek intelligensek. Szellemes és kész alkalmazkodni a feltételekhez. Kíváncsi természete miatt sokoldalú, de nem következetes, amikor a ravaszságról van szó. Az Ikrek profi információszerzésben és szinte minden tettet véghez tud vinni, amíg meg nem unja az adott feladatot. Közismert arról, hogy a semmiből is képes létrehozni valamit, ha érdekesnek találják az adott kihívást. Az Ikreket legtöbbször azon kaphatod rajta, hogy két dolgot csinál egyszerre. Az Ikreknek jól vág az esze és néha nagyon érzékeny. Általában nagyon gyengéd, nagylelkű és lobbanékony. Hirtelen természetű, de gyorsan túlteszi magát a dolgokon, ritkán haragtartó. Vidám és spontán, a legtöbb Ikrek a buli középpontja, ezzel biztosítva magát és a többieket, hogy sosem fognak unatkozni. Az Ikrek jegyű legtöbbször kiérdemli, hogy tiszteljék. Bájos és megnyerő, az ismeretségi köre többsége kedveli. Kedvétől függően gyengéd vagy szenvedélyes. Irtózik a monotonitástól, gyorsan unatkozni kezd, ha sokáig egy helyben kell maradnia. Az Ikrek csillagjegyben születettek általában nagyon kommunikatívak. Kitűnő az előadó képességük. Megfigyelhető, hogy a legtöbb Ikrek jegyű a média vagy a kommunikáció világában szép karriert fut be. Az Ikrek általában a család "agya", jó sok esze van! Ha a tömegben van esély arra, hogy valaki tudhatja egy rejtvény megfejtését, egy Ikreket érdemes megkérdezni!

Egészségügyi problémák


Az Ikrek természetéből adódóan nyugtalan, figyelnie kell az idegeikre, ezzel pedig kétszeres energiát használ fel. Következetlenségéből adódóan zavart, sokszor olyan alapszükségleteiről is megfeledkezik, mint az evés vagy az alvás. Mivel az Ikrek folyamatosan túlpörgeti az idegrendszerét, ezért mentális problémák és idegösszeomlás fenyegethetik. Az Ikrek jegyűek különösen hajlamosak a légzőszervi megbetegedésekre. Leggyakrabban megfázással vagy influenzával küzdenek. Még akkor is vonakodnak a pihenéstől, amikor szükséges lenne. A megfázások hosszúra nyúlhatnak, mivel az Ikrek blokkolják a tudatukat az egyszerre a fejükben keringő gondolatokkal, amire a szervezetük orrdugulással reagál. Az ujjak, kezek, karok és a vállak szintén veszélyes pontok. Mindezek tudatában a masszázzsal való kezelés jó befektetésnek bizonyulhat! Relaxálási technikák az Ikreknek: csenddel vagy a gondolatok kordában tartásával elháríthatják a folytonos mentális nyugtalanságot. Kettős természetének köszönhetően társaságkedvelő és pezsgő, ami hajlamossá teszi arra, hogy energiája kiszámíthatatlan legyen. A rendszeres fitnesz, étkezések és a pihenés csökkenthetik a hangulatingadozásait. Az Ikrek képes úszni az árral, legtöbbjük sok mindenhez ért. Rugalmas és sokoldalú. Képességei és érdekes vérmérséklete miatt ő lehet az az ember, akit mindenki ismerni akar... egészen addig, amíg a másik oldala előtérbe nem kerül. Sokszor ellentmondó kedélyállapotok uralkodnak rajta, és a jegy szülötteinek egyik rossz tulajdonsága az alaposság hiánya. A legtöbb Ikrek nem megbízható, és amikor bosszúsak, nagyon csípős nyelvűvé válnak. Sokuk nagy sikereket ér el a kommunikáció terén, élénk és társaságkedvelő személyiségükkel emelkednek ki. Az "A típusú" személyiségük buzgó és energikus, megvan benne a "meg tudom csinálni" érzés. Azt gondolják, hogy mindig igazuk van és gyorsan hoznak döntéseket, a következő pillanatban pedig hírtelen meggondolják magukat, ezért gyakran ellentmondásba keverednek önmagukkal.

Nap jegy


Az Ikrek a zodiákus harmadik jegye. A görög mitológia szerint Léda és Zeusz házasságából született ikerpár neve Castor és Pollux volt. A történet szerint, Pollux menthetetlenül szomorkodott testvére, Castor halála miatt, akit egy csatában öltek meg. Annyira kesergett, hogy Zeusz feltámasztotta Castort. Hogy ezt meghálálják Zeusznak, egyik nap az Olymposon, másik nap pedig Hádésznál kellett lakniuk.

A csillagkép


Az Ikreket tényleg nem nehéz megtalálni. Csak a két fényes csillagot kell keresni, melyek az ikrek fejeit ábrázolják. A nevük (fogadjunk, hogy kitalálod) Castor és Pollux. Ha ezek megvannak, keress még négyet hozzájuk közel, amik az ikrek kezeit és lábait szimbolizálják. Az Ikrek csillagkép egyike azon keveseknek, amelyek nagyon hasonlítanak arra a szimbólumra, mellyel jelöljük a jegyet. Sok különböző civilizáció megfigyelte már ezeket az ikreket az égen a történelem során. Az ókori görögök Pollux és Castor néven azonosították őket, az ikrekén, akik Lédától és a görögök főistenétől, Zeusztól származtak. A rómaiak máshogy gondolták, ők Romulusz és Rémusz, Róma alapítóinak képét vélték látni a csillagokban. Abban azonban mindkét nép története megegyezik, hogy az ikreket egy kentaur, Chiron nevelte fel. Az Ikrek csillagkép grafikailag egy ikerpárt mutat, akik egymás kezét fogják. A kép két legfényesebb csillaga a Castor és a Pollux. A jobb oldali iker Castor, a bal oldali pedig Pollux. A Pollux a legfényesebb és a rendszerünkhöz legközelebbi csillag.