A csillagjegy jellemzése

Halak

02.20. - 03.20.
Eleme: a víz
Stabilitása: változó
Bolygója: a Jupiter
Polaritása: negatív
Fő színe: lila
Köve: ametiszt
Szerencsenap: péntek
Szerencseszám: 5; 8
Szerencseszín: levendula
A siker forrása: tengerpart, parti városok
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


- ötletes és érzékeny
- jószívű és kedves
- önzetlen és átszellemült

Intuitív és megértő. Természeténél fogva vannak művészi hajlamai, általában kedves és barátságos mindenkivel. Nagyon intuitív és fogékony az új dolgokra.

Negatív jellemzők


- menekül a valóságtól és idealista
- titokzatos és határozatlan

Gyenge az akarata és könnyű vezetni. Gyakorlatiatlan, határozatlan és figyelmetlen. Rosszindulatú, kapzsi és nyíltan erkölcstelen. Néha zavarodottnak és gyengének tűnik, így könnyen rossz irányba vezethetőek.

Személyiség-profil


Nagyon ötletes és érzékeny, így kitűnő művész vagy író válhat belőle. Érzelmileg olyan magasságokat és mélységeket él meg, amelyek más emberek számára elképzelhetetlenek. Nagyon szeretetteljes ember és egy kicsit érzékenyebb, mint bármely más jegy szülötte. Vigyázz, ha a partnered Halak és döntési helyzet alakul ki, mert a meggondolatlan szavakkal nagyon meg lehet sebezni! A Halak az első, aki segíteni fog, ha rosszul érzed magad. Jólelkű és becsületes, bármit megtenne a barátaiért. Gyűlöli a szenvedést, karitatív és mindenhol segít, ahol szükség van rá. A Halak jegyű ember két teljesen ellentétes személyiséget hordoz magában. Az egyik nagyon bájos és kellemes vele elbeszélgetni. A másik is ilyesmi, de néha nagyon kimért, olykor szégyenlős és teljesen üresnek látszik. Hogy a Halak felnőttként sikereket érjen el, mindenképpen le kell győznie a félénkségét és érzékenységét és azon kell fáradoznia, hogy magabiztos, elszánt és bátor legyen. Érzelmileg tipikusan kedves, bőkezű és türelmes, ám néha nagyon érzékenyek arra, amit mások mondanak róla. Annak ellenére hogy érzékeny, el kell kerülnie, hogy előtörjön dühe és felülkerekedjen hírtelen természete, mert ezek rossz hatással vannak az idegrendszerére.

Egészségügyi problémák


A Halak igen érzékenyek, hajlamosak a gondjaikra bízott betegek tüneteit produkálni. Sokszor elmerülnek a gondolataikban és utána végig kell gondolniuk, mi az, ami tényleg megtörtént és mi csak kitaláció. Tartózkodnia kell minden káros szenvedélytől, mint például az ital és a drogok, amik segítenek neki kiszakadni a valóságból. A Halakat fenyegető megbetegedések egyik része a lábakhoz kötődik: csontkinövés, horzsolások és fájdalmak. A feledékenység is egy sorscsapás számukra, ami egészen a beszámíthatatlanságig fokozódhat. Fokozottan törekednie kell arra, hogy megmaradjon a jelenben és ne kalandozzon el. Képes számos olyan részletet felfogni és visszaemlékezni rájuk, melyek fölött mások elsiklanak. Nagyon könnyen tanul és legtöbbször meg is őrzi az elsajátított tudást. Jó felfogóképessége és az elraktározott tudásának előhívása révén azonnal kitűnik mások közül, ha ezt a tehetségét egy jó ügy érdekében alkalmazhatja. Arra vágyik, hogy új dolgokat tanulhasson és élhessen át, mert így könnyebben el tud szakadni a hétköznapok monotonitásától, és hogy kipihenhesse magát. Több rövidebb út előnyösebb számára, mint az egyszeri hosszú. A tanulás és az utazássegítségével a dolgokat a megfelelő perspektívából láthatja.

Nap jegy


A Halak csillagképe a 12. zodiákus jegy, és az egyik legrégebbi csillagkép. Az ókori Szíriában ezt a terület olyannak látták, mintha két halat egy kötél kötne össze úgy, hogy ez egyik hal a nyugati horizont felé, a másik pedig észak felé úszik. Ezt a jellegzetes képet vették át az egyiptomiak, akik úgy vélték, hogy a hal Set-től, Osiris ördögi bátyjától úszik egyre távolabb. A görögök is átvették a történetet: szerintük az egyik hal Aphrodité volt, a másik pedig a fia, Erósz és mindketten az óriás Typhoon elől menekültek: beugrottak a folyóba és hallá változtak, hogy elmeneküljenek az óriás elől. Ezzel érdemelték ki a halak a helyüket az égbolton. A farkúszóik össze vannak kötve, így örökké együtt maradnak.

A csillagkép


Annak ellenére, hogy a Halak egy nagy és ismert csillagkép, az őt alkotó csillagok elég kiábrándítóak. Az Alpha Piscium, amit más néven Alrisha-két, "A kötél"-ként emlegetnek, azt a pontot ábrázolja, ahol a két hal kötele találkozik. Az Alrisha nem a Halak legfényesebb csillaga, mivel ezt a kitüntetés a Gamma Piscium nevű csillagcsoporté, ami nyugati halat szimbolizálja. Ez egy szabálytalan hatszög, eléggé halvány, csak a karakteres formájáról ismerhető fel. Az északi hal kevésbé körülhatárolt, elég halvány, kóbor csillagok csoportja az Androméda irányában. A legfényesebb égitest a Halakban a Jupiter. A "krikett" (a Halak legkedveltebb része), a legfényesebb csillaga a Gamma Piscium. A Gammától balra, lent található a leghíresebb csillag a Piscium. Az Omega bal oldalt, az Androméda felé látható.