A csillagjegy jellemzése

Bak

12.22. - 01.20.
Eleme: a föld
Stabilitása: kardinális
Bolygója: a Szaturnusz
Polaritása: negatív
Fő színe: sötétvörös
Köve: gránit
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 3; 7
Szerencseszín: sötétzöld
A siker forrása: elhagyatott helyek, távol a zajtól és nyüzsgéstől
 
Friss 2017.12.11. napi horoszkóphoz kattints IDE >>

Jellemzőidet tedd ki a Facebook faladra!

Pozitív jellemzők


Nagyon leleményes és óvatos. Még nehéz helyzetekben is képes fegyelmezett, kimért és hűvös maradni. Képes minden akadályt leküzdeni, amit mások gördítenek elé.

- praktikus és körültekintő
- ambiciózus és fegyelmezett
- türelmes és gondos
- humoros és kimért

Negatív jellemzők


Hajlamos az önzésre, ezért gyakran érzéketlen és számító. Ezen vonási miatt keresi az utat, hogy lágyítsa rideg érzelmeit és képes legyen mások iránti érzékenységét kimutatni.

- pesszimista és végzetes
- szűkmarkú és irigy

Személyiség-profil


A praktikus és megfontolt Bak az első, aki megmondja, ha egy új ötleted butaság. Jól hasznosítja más emberek ötleteit, ügyesen feljavítja őket és meghatározza az irányvonalat. Nagyon ambiciózus és fegyelmezett. Kitartóan és becsületesen mássza meg a ranglétrát. Számíthatsz rá, hogy az ő munkája mindig tökéletesen lesz elvégezve. Még az indulatos emberekkel is rendkívül türelmes, képes végighallgatni egy hosszú és semmitmondó beszélgetést is úgy, hogy végig kimért és higgadt marad. Nagyon kellemes a személyisége, jó a humora. A Bak humora inkább szarkasztikus és feketehumor, amit nagyon jól használ. Egy Bakkal mindig kellemes megismerkedni. Általában vonzó és elegáns, nyájas modorú. Mivel kimért, nehezen jön lázba dolgoktól, vészhelyzetben lehet rá számítani. A Bak jegy szülötte diplomatikus, óvatos, elmélkedő típusú és kimért. Kezdetben szégyenlősnek tűnhet, de ha jobban megismeri önmagát, akkor nagyon szókimondó és agresszív. Büszke, lojális és mérsékelt, szimpatikus mások számára. Vérmérséklete miatt még akkor is visszafogott, mikor dühös. Kis dolgok miatt könnyebben dühbe gurul, mint fontosabbak miatt.

Egészségügyi problémák


A Bak sokszor magába süllyed, ha egy munka sokáig tart és ezzel veszélyezteti az egészségét is. Fontos, hogy észrevegye az őt érő stresszt, mert így több időt szakít pihenésre, ami javítja az egészségét. A Baknak figyelnie kell a csontjaira, bőrére és ízületeire. A jegy szülöttei közül sokan szenvednek arthritistől, reumától, bőrbántalmaktól és ekcémától, csontbántalmaktól, térdsérülésektől és depressziótól. A Bak versenykedve és sikerre való törekvése miatt különleges diétát és edzéstervet igényel, hogy elkerülhesse a munkájával járó fáradtságot, ami az immunrendszerére is rossz hatással van. A gyakori megfázás csak egy tünet, amit hamar kezelni kell, hogy ne legyenek komolyabb következményei. A Bak nagyon féltékeny a szerelemben. Ha szerelemről van szó, nagyon idealisztikus. Ám egyben önző és ok nélkül féltékeny is. Meg kell tanulnia, hogy az élet és a szerelem nem idealizált. Kihívásokkal teli munkát kell választania. Olyan munkát kell választaniuk, melyben megnyilvánulhatnak saját gondolataik, befektetési és vezetői képességeik. Saját területén nagyon sikeres.

Nap jegy


A Bak csillagképet általában " A tengeri kecske" vagy " A kecskehal" nevén emlegetik annak ellenére, hogy a Capricorn szó maga szarvas kecskét jelent. A csillakép története az Ókorba nyúlik vissza, a zodiákus egyik legkorábbi része, de talán már sokkal ősibb időkben is a Mennyekbe emelték. A szarvas állatok voltak az imádott ikonok a történelem előtti Közel-Keleten, erről tanúskodnak a cserépedények az i.e. 5500-ig visszamenőleg. Sokszor megjelent ezen állatok festett képe, mint az élet fájának jelképe, vagy hold- illetve csillag-szimbólum. Ezek, mint az agyagművesség és a hengerelés bizonyítékai, egyben bizonyítják azt is, hogy ez a kecskeszerű állat sok ezer évig központi szerepet töltöttek be több nép mitológiájában, melyek a túlvilágról szóltak... A Bak csillagképe a tízedik zodiákust ábrázolja. A görög mitológiában a bakot halfarkú kecskeként ábrázolták, ő volt Amaltheia, aki a gyermek Zeuszt gondozta, aki gonosz apja, Kronosz elől bujkált. Zeusz lett a főisten és magához vette a bak egyik szarvát, amit azóta csak bőségszaruként emlegetnek. A szarv bővelkedett mindenféle gazdagságban, amit a tulajdonosa áhított. Amalthiát Zeusz egy égi hellyel jutalmazta meg.

A csillagkép


Kecskeként ábrázolják, gyakran egy halfarokkal. Ez a csillagkép leginkább késő nyáron látható, a Föld északi féltekéről. Magában foglalja a messzi M30 csillagcsoportot. Legfényesebb csillaga a Szaturnusz bolygó. Nashira, Dabih és Algedi a kép legfontosabb csillagai. Algedi a fényes csillag, melytől balra le a Dabhi és jobbra a Nashire helyezkedik el.